Известие

Collapse
No announcement yet.

Нова година - нова светлинка(на таблото)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Нова година - нова светлинка(на таблото)

Точно от новогодишната нощ на таблото ми свети диодчето за отворен капак на багажника. Два-три пъти изгасна от само себе си, после пак блесна и ... досега. Заедно с това спря да свети лампата в багажника, а крушката е здрава. Някаква идея къде да търся проблема - в датчик(дето нямам представа къде е) или и тук я има старата болест на 155 - прекъснат кабел в маншона между купето и капака
    ...
    155 1,6 TS 16V `96
    166 2,4 JTD `99
    147 1,9 JTDm 8V `07

На моята точно там беше проблема,ако искаш мога да ти кажа как семних всички кабели за около 3-4 лева и досега са ОК.Не един всички, кабели бяха леш,но първо ми изгасна лампата в багажника,както при теб
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщение
      Точно от новогодишната нощ на таблото ми свети диодчето за отворен капак на багажника. Два-три пъти изгасна от само себе си, после пак блесна и ... досега. Заедно с това спря да свети лампата в багажника, а крушката е здрава. Някаква идея къде да търся проблема - в датчик(дето нямам представа къде е) или и тук я има старата болест на 155 - прекъснат кабел в маншона между купето и капака
      Свали бравата на багажника,ще видиш микроключето,премери го с мултицед дали зтваря веригата,ако всичко е наред,се насочи към маншона на задния капак,там се крие истината.

П.С.Не само 155 с такива проблеми,а абсолютно всички италиански коли
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
        Свали бравата на багажника,ще видиш микроключето,премери го с мултицед дали зтваря веригата,ако всичко е наред,се насочи към маншона на задния капак,там се крие истината.

П.С.Не само 155 с такива проблеми,а абсолютно всички италиански коли
        Само не казвай,че и 159 го има тоя проблем А иначе процедурата с кабелите в маншона ми е до болка известна от легендата. Затова първо ще проверя микрето.
        ...
        155 1,6 TS 16V `96
        166 2,4 JTD `99
        147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Абсолютно същия проблем имам от както съм взел колата.Лятото горе долу работи,зимата свети нон стоп.Осветление в багажника нямам,а крушката е здрава.Според мен на 90% проблема е в снопа кабелли в маншона на капака на багажника.
          alfa romeo 166 2.4 jtd

Comment

Само не казвай,че и 159 го има тоя проблем А иначе процедурата с кабелите в маншона ми е до болка известна от легендата. Затова първо ще проверя микрето.
            При 159 го няма още

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от moniiii Покажи съобщение
              Абсолютно същия проблем имам от както съм взел колата.Лятото горе долу работи,зимата свети нон стоп.Осветление в багажника нямам,а крушката е здрава.Според мен на 90% проблема е в снопа кабелли в маншона на капака на багажника.
              Ми Мони какво чакаш още взимай ножа и отваряй , и при мен беше същата бозааа
              Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

И аз смених целия сноп, но не успях да навра проводниците в гумения маншон, понеже станаха по-дебели и сега всичко работи отлично, то съм ги изолирал без гумения маншон , който се вози в резервната гума
                Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer

Comment

Първоначално публикувано от andro88 Покажи съобщение
                  И аз смених целия сноп, но не успях да навра проводниците в гумения маншон, понеже станаха по-дебели и сега всичко работи отлично, то съм ги изолирал без гумения маншон , който се вози в резервната гума
                  Ти хубаво си направил,ма така и така не ползваш маншона,резни му накрайниците,и ги сложи където са им местата,защото колкото и да си изолирал снопа,няма да усетиш как ще се протърка бързо там където влиза в купето и капака

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                    Ти хубаво си направил,ма така и така не ползваш маншона,резни му накрайниците,и ги сложи където са им местата,защото колкото и да си изолирал снопа,няма да усетиш как ще се протърка бързо там където влиза в купето и капака
                    Виж за това не се бях сетил.Благодаря Трябва да го направя и за да не влиза вода там.
                    Иначе кво да каже, не може в муфа 1 цол да вкараш тръба цол и половина...
                    Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

Comment

Този проблем вчера го видях и при ауди-100
                      Ама този проблем при тях не се смята щото са немски коли.
                      5 Ланчии зад гърба си!
                      И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

Лампата в багажника не свети щото той реално дава информация че е постоянно отворен А при вариант отворен тя отначало свети но ако се задържи по дълго време отворен то тя угасва Само едно ми е чудно - за две три лампи на капака и един електромагнит кабелите са почти колкото цялата инсталация на една лада примерно
                        ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

Първоначално публикувано от andro88 Покажи съобщение
                          Виж за това не се бях сетил.Благодаря Трябва да го направя и за да не влиза вода там.
                          Иначе кво да каже, не може в муфа 1 цол да вкараш тръба цол и половина...
                          Може, може ,нали те светнах как
                          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                            Може, може ,нали те светнах как
                            Дааа,друго си е патилото. Приготвил съм едно сапунче в колата...нека малко да се потопли и ще ги сложа, щото ме влудява нещо по нея да не е както е излезла от завода...

Comment

Working...
                            X